Om Mig... "Lotta"

Certifierad Hundfysionterapeut

Diplomerad Hundmassör

Djurvårdare Nivå 3

Jag har under en längre tid under mitt liv arbetat på Djursjukhus som Djurvårdare Nivå 3 med inriktning Rehabiliteringpå Hund o Katt. På senare år har jag dock gått tillbaka till mitt "skolyrke" och arbetar idag på kontor med Ekonomi. 

Mina hundar är dagtid med mig på mitt arbete. Före & efter arbetet tränar vi allt från; spår, uppletande, sök, lydnad och skydd.

Kenneln har varit verksam sedan 2001 men hundar och hästar har funnits i min vardag sedan barnsben.

Jag är medlem i Svenska Brukshundklubben och Svenska Kennelklubben. Jag tränar och tävlar mina hundar i Svensk Bruks o IGP. Många hundar utbildas även mot Tjänst. Detta för att kunna bli verksamma som Polishundar både i och utanför Sverige.

Vi har fött upp 23st hundar som arbetat/arbetar som Polishundar, 9st som arbetar/arbetat som väktarhundar och 3st som arbetat/arbetar inom Kriminalvården, 2st cert Räddningshund, 1st Assistanshund. Flertalet av hundarna ser vi också på tävlingsbanorna ihop med sina duktiga förare - "mina" duktiga valpköpare. 

2018 fick vi utmärkelsen "årets Polishund" efter att Wiking chidob CROSS varit med i Danmark och hittat kvarlevorna av den mördade journalisten Kim Wall... (se foto Cross i fören på båten)